Renovatie museumhuisje schiet aardig op

29 juli 2012 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Gezina Tuinstra, conservator van het wijkmuseum Soesterkwartier heeft afgelopen vrijdag voor de eerste keer de deur van de museumwoning geopend. De museumwoning in de Bonifaciusstraat is een cadeautje van woningcorporatie Portaal voor het Soesterkwartier.

De museumwoning is nog wel niet helemaal klaar, maar toch konden de medewerkers van het wijkmuseum vrijdag 27 juli alvast een kijkje nemen in het huisje.

Voor het wijkmuseum Soesterkwartier breekt een spannende tijd aan. Binnenkort wordt de woning opgeleverd, en dan moeten de medewerkers hard aan de slag. Het huisje moet worden geschilderd, behangen, gepoetst en ingericht. De historische inrichting is mogelijk dankzij het huisraad dat al geschonken werd of in bruikleen is gegeven.

Maar toch is er nog extra hulp nodig, laat de organisatie weten. Er wordt dringend gezocht naar een viertal eenvoudige, maar wel originele stoelen uit de jaren twintig. Ook vrijwilligers zijn welkom om de komende weken te helpen. Meer informatie daarover via Jacques van der Heiden, tel. 4618940.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie