Gemeente heeft opbrengst verkoop oude Professor Groenschool nodig

25 juli 2012 om 00:00 Nieuws

KRUISKAMP - De oude Professor Groenschool aan de Kortenaerstraat 10 kan niet gebruikt worden door de initiatiefgroep 't Koerhuys. In antwoord op vragen van GroenLinks schrijft het college van B en W dat het voormalige schoolgebouw verkocht moet worden. De opbrengst is bestemd voor de financiering van het al verbouwde nieuwe pand van de Professor Groenschool aan de Darthuizerberg 133. ,,Verkoop is noodzakelijk om de al gemaakte kosten te kunnen dekken'', stellen B en W.

Het voormalig pand van de Professor Groenschool staat inmiddels een jaar leeg. Al een jaar ligt er een plan van de Initiatiefgroep 't Koerhuys, waarbij 70 actieve buurtbewoners zich aangesloten hebben. Zij willen in de voormalige School een BewonersBedrijf oprichten. Het initiatief is erop gericht de wijkeconomie te bevorderen. In de gesprekken met de gemeente heeft de initiatiefgroep de vraag gesteld het pand in exploitatie te mogen nemen. Wethouder Boeve liet onlangs weten het pand commercieel op de markt te willen brengen.

De initiatiefgroep mag in de periode dat het pand aan de Kortenaerstraat te koop staat het gebouw ook niet gebruiken voor activiteiten. Het college wijst erop dat het huidige tijdelijke beheer er op gericht is om bij verkoop het pand direct te kunnen verlaten.

Volgens het college van B en W is verhuur van de school aan de Kortenaerstraat een optie als het pand niet binnen een half jaar wordt verkocht, maar dan alleen tegen 'marktconforme prijs en voorwaarden'. Als initiatiefgroep 't Koerhuys het pand Kortenaerstraat 10 op die basis wil huren, is dat mogelijk, laat het college weten om daaraan toe te voegen dat de initiatiefgroep dit pand ook mag kopen.

Oude Roef

Het college van B en W merkt verder op dat de initiatiefgroep 't Koerhuys heeft aangegeven belangstelling te hebben om de oude Roef aan de Van Assenraadstraat 2 te kopen. De huidige huurders weten dat ze aan het eind van 2012 naar een andere plek moeten. Op dit moment zijn het Vadercentrum Atlas en het het Vrouw- Kindcentrum Dea Dia gehuisvest aan de Van Assenraadstraat 2. Binnenkort nodigt de gemeente de initiatiefgroep 't Koerhuys uit om - in concurrentie - een bod uit te brengen op de Oude Roef. ,,Daarnaast is de initiatiefgroep gewezen op andere mogelijkheden, zoals de Witte Vlinder'', aldus B en W.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie