Kanotocht in Latijns-Amerikaanse sferen tijdens Dias Latinos

25 juli 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Voor de vierde keer in het bestaan van Dias Latinos organiseert Kanovereniging Keistad een kleurrijke kanotocht op de zaterdag van dit festival, 18 augustus. Van de deelnemende vaarders wordt verwacht dat zij de boten en zichzelf in aangepaste Dias Latinos stijl uitdossen.

De tocht start om 13.45 uur vanaf het clubhuis van de Kanovereniging aan de Stuw 1, nabij Ringweg Koppel. Na het schutten bij de Koppelpoort wordt er een route gevaren over de singels en grachten van de Amersfoortse binnenstad. Dit jaar wordt, vanuit de meevarende Waterlijn-boot, de muziek verzorgd door het Ensemble Chaneque. Ze gebruiken typische instrumenten en vertolken genres die in het Westen vrijwel onbekend zijn.

Tijdens de rondvaart worden de boten en inzittenden beoordeeld op hun creativiteit. De mooiste creatie krijgt een prijs op het terras van Museum Flehite rond 15.30 uur.

Deelnemen aan deze tocht kan alleen met een kano, kayak of een ander met de hand voortbewogen vaartuig en staat open voor iedereen, die belangstelling heeft. De tocht wordt ca. 16.15 uur, na het schutten, afgesloten bij het clubterrein van Kanovereniging Keistad.

Aanmelden kan tot uiterlijk 16 augustus, via kvkpromotiegroep@kvkeistad.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie