Tangosalon in de Flint tijdens Dias Latinos

24 juli 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Van 17 tot en met 19 augustus vindt de 16e editie van festival Dias Latinos plaats. Het festival Dias Latinos is een voor Nederland uniek muziek- en dansfestival, waarbij de nadruk ligt op de Zuid- Amerikaans en Caribische muziek en dans. Theater de Flint biedt op de zaterdag van het festival plaats aan de grootste tangosalon die ooit in Amersfoort is georganiseerd. Op deze avond kunnen tangoliefhebbers genieten van optredens door gerenommeerde tango orkesten. Voor dansers is de gladde vloer van de Stadshal gereserveerd. Luisteraars kunnen plaatsnemen op de tribune.

Tango Extremo drukt haar geheel eigen stempel op de Argentijnse Tango en doet dat met overtuiging en hartstocht. De vijf musici hebben een niet snel meer weg te denken plek op de Nederlandse podia weten te veroveren, maar ook in de rest van de wereld is Tango Extremo een frequent gevraagd orkest.

Trio Tangata vertolkt op eigen wijze de tangomuziek van tango maestro's zoals Piazzolla, Plaza, Pugliese, Troilo, Salgan en Cobian. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van de optredens van Trio Tangata een feest voor het oor, maar ook voor de benen.

Tango Masivo betekent tango met massa en dat is precies waar dit orkest voor staat. Stevig aangezette melodische lijnen ondersteund door een stuwend ritme met als uitgangspunt zowel luisteraar als tangodanser mee te nemen in een tangotrip.

Tussen de optredens door zal DJ Yerpún de fijnste tangonummers draaien om op te dansen.

De tangosalon vindt plaats op zaterdag 18 augustus van 20:00 - 01.00 uur en is gratis toegankelijk.

Sinds 1996 zet Dias Latinos Amersfoort niet alleen lokaal en regionaal, maar ook nationaal op de kaart. Met zo'n zeventig optredens verdeeld over vele podia verandert het festival de Amersfoortse binnenstad in een groot swingend exotisch latinfeest. Tevens maken beeldende kunst en educatieve workshops een belangrijk onderdeel uit van het programma. Het festival biedt gerenommeerde musici uit

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie