Meerderheid ziet niets in PvdA-plan voor Elisabethlocatie

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een raadsmeerderheid ziet niets in het plan van de PvdA om de panden op de Elisabethlocatie van het Meander Medisch Centrum na het vertrek van het ziekenhuis tijdelijk te gebruiken voor jongerenhuisvesting, zorg of creatievele ondernemers. Een deel van de panden zou ook geschikt gemaakt kunnen worden als opvanglocatie voor daklozen. Het PvdA-voorstel om een haalbaarheidsonderzoek te houden naar de plannen werd dinsdagavond verworpen.

door John Spijkerman

PvdA-fractievoorzitter Van Muilekom vindt het kapitaalvernietiging om de panden na het vertrek van het ziekenhuis naar de Maatweg te slopen. De coalitiepartijen zijn het daar niet mee eens. In het coalitieprogramma is vastgelegd dat het terrein een groene bestemming krijgt.

D66 fractievoorzitter Nederkoorn wil de locatie gewoon groen herbestemmen. Hij is bang dat het uitstellen van de sloop daarvoor alleen maar een sta-in-de-weg zal zijn en dat daardoor gedeeltelijke bebouwing mogelijk weer in beeld zou kunnen komen. BPA-voorman Van Wegen wees erop dat de Elisabethlocatie een centraal verwarmingssysteem heeft, dat niet te splitsen is. Bovendie zou de gemeente verantwoordelijk worden voor het beheer van de gebouwen, wat weer enorme kosten met zich zou meebrengen.

VVD-raadslid Voogt is geen voorstander van het opkalefateren van oud bedrijfspanden. Hij vreest dat het alleen maar bedrijven aantrekt die zelf het onderhoud en de energiekosten niet kunnen betalen. Bovendien moet het Meander een deel van de sloopkosten betalen, als deze boven de vijf miljoen euro uitkomen. Het is dan wel belangrijk dat de sloop niet te lang wordt uitgesteld, anders zou het verhalen van de kosten mogelijk een probleem kunnen worden, voorziet hij ,,En we willen ook geen hippies en tokkies daar''.

Wethouder Boeve vatte samen dat er een bestaande politieke opvatting bestaat over de locatie. Die is verwoord in het coalitieprogramma en gaat uit van een groene bestemming.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie