Ingezonden: BPA schaamt zich voor Amersfoort

29 juni 2012 om 00:00 Nieuws

CDA wethouder Boeve blaast de huidige zoektocht in Amersfoort naar nieuwe locaties voor Dak en Thuislozen en Alcoholverslaafden af. De BPA "schaamt" zich hierover, want dit is het zoveelste traject:

- Waar weer een zeer onzorgvuldig traject is doorlopen, waarbij de Burgers van Amersfoort onnodig zijn belast en ongerust gemaakt.

- Onze grootste investeerder Multi-vastgoed ( Oliemolenkwartier -Eemplein/Eemhuis) niet in een vroeg stadium bij is betrokken.

- Weer onnodig veel belastinggeld van de burgers van Amersfoort "over de balk" is gesmeten, met onnodige consultatie trajecten en "praat-avonden".

- Na het "drama" van de Kleine Haag van 3 jaar geleden blijkt maar weer eens opnieuw dat "Het Stadhuis" niets heeft geleerd.

- Want de Kleine Haag voldeed drie jaar geleden (Nieuwbouw !) aan de ABWZ, en nu dus ook.

- De Wethouder "wist" het (weer) niet, maar het Stadhuis "wist" het wel. En "Het Stadhuis" wist het vanaf het begin, maar wou zijn "zin door drukken".

Hoe geloofwaardig is dit College nog vraagt de BPA zich af ?

- De belangrijkste VVD wethouder van Financiën "ziek thuis", de wethouder van Economische Zaken niet "goed geïnformeerd", en de andere wethouders (te) druk met "bezigheden buitenshuis" en/of felicitatiebezoekjes in de Keistad.

- Amersfoort kan wel iedere 3 a 4 jaar een nieuwe Coach (lees wethouder) aanstellen, maar in het spelers-team ("Het Stadhuis") - vinden tot nu toe - nooit mutaties plaats.

- Met dit huidige team gaan we de "economische" wedstrijd, maar vooral de bestuurlijke wedstrijd in Amersfoort nooit winnen.

- Op deze manier leert deze organisatie niets, blijven we de bevolking van Amersfoort onnodig ongerust maken, en blijven de participatietrajecten onnodig duur.

- Bovendien: zelfs een nieuwe gemeentesecretaris verandert niets in Amersfoort.

- Wethouders vertrekken, de gemeentesecretaris vertrekt, maar de organisatie blijft - al jááren - hetzelfde, en de Burger van Amersfoort blijft "de klos".

- Dat is (zeker in deze economische zeer zware tijden) voor de Burger Partij Amersfoort (BPA) niet meer acceptabel.

Hans van Wegen

Fractievoorzitter Burger Partij Amersfoort (BPA)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie