Lenaert Nicasiusspeld voor Wil Cattie, vrijwilligster GSVA

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

RUSTENBURG - Wil Cattie, vrijwilligster van de Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en omstreken, heeft donderdag de Lenaert Nicasiusspeld opgespeld gekregen voor haar jarenlange inzet voor de gehandicapte tafeltennissport. Dit gebeurde tijdens haar afscheid in sporthal Rustenburg.

Ruim dertig jaar is Cattie actief voor de GSVA voor aangepast sporten. Met grote betrokkenheid zette zij zich in voor het tafeltennis voor gehandicapten. Naast het verzorgen van de wekelijkse trainingavonden, is ze zaalcoördinator en verantwoordelijk voor de toernooiaanvragen, de toernooiorganisatie, de ledenadministratie en kampioenschappen.

Daarnaast fungeerde zij geregeld als scheidsrechter en wierf zij vrijwilligers.

Tijdens de integratie van de sectie van de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten (NEBAS) naar de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTB) zorgde zij er voor dat de tafeltennissers werden aangesloten bij de bond. In de periode 1995 - 2007 was zij lid van de technische commissie sector zaalsporten bij de NEBAS.

Wil Cattie is bovendien de drijvende kracht achter de organisatie van het Nederlandse Kampioenschap Tafeltennis voor mensen met een beperking. Op 23 juni vond dit kampioenschap voor de tweede achtereenvolgende keer in Amersfoort plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie