Verzet tegen komst kinderdagverblijf Snelliuspad

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDERKWARTIER - Omwonenden aan de Edisonstraat en Marconistraat zijn tegen de komst van kinderdagverblijf 't Wondertje aan het Snelliuspad 33. De bewoners hebben bezwaar aangetekend tegen de vergunningverlening door de gemeente voor het wijzigen van het gebruik van het bedrijfspand. Dat werd in 2008 ook al illegaal gebruikt als callcentre. Ook toen verzetten omwonenden zich. Zij vinden dat dergelijke bedrijven niet thuishoren in een woonwijk en zijn bang voor overlast.

door John Spijkerman

,,Het bestemmingsplan is toen zo gewijzigd dat zich er nog enkel kleine bedrijven zoals kapper, schoonheidsspecialiste of architect kunnen vestigen'', vertelt Kees Krakeel, één van de omwonenden. ,,Vorig jaar heeft een nieuwe huurder bij de gemeente een wijziging aangevraagd voor het gebruik van datzelfde pand om er een kinderdagverblijf in te beginnen.'' De gemeente heeft de vergunning verleend. Dit tot verbazing van Krakeel en andere omwonenden. ,,Als bewoners vinden wij het verlenen van een afwijking aan het huidige bestemmingsplan een aantasting van onze woon- en leefomgeving'', schrijven hij en X.M. Kok in hun bezwaarschrift. ,,Wij willen als bewoners niet dat het bestemmingsplan wordt gewijzigd, of daar incidenteel van wordt afgeweken.'' Namens 63 buurtbewoners is bezwaar aangetekend.

De gemeentewoordvoerder vertelt dat het kinderdagverblijf bedoeld is voor 23 kinderen. ,,Er is een ontheffing gevraagd van het bestemmingsplan. Er zijn geen gegronde redenen om de vergunning niet te verlenen.'' Volgens de gemeente heeft het kinderdagverblijf zeven parkeerplekken nodig, 4,5 voor bezoekers en 2,5 voor personeel en is er binnen een straal van 100 meter voldoende parkeercapaciteit. Bij de bezoekers gaat het bovendien om kortparkeerders. Personeel van het kinderdagverblijf wordt geadviseerd om de auto wat verder weg te zetten.

De bezwaarmakers merken op dat de parkeerplaatsen waarover het kinderdagverblijf aan het Snelliuspad beschikt al in beslag worden genomen door buitenspeelruimte. Personeel kan niet op eigen terrein parkeren. Ouders die hun kinderen halen en brengen zullen ook in de straat parkeren, is de vrees. ,,Het zal duidelijk zijn dat alles bij elkaar de grootst mogelijke problemen gaat geven.'' Bovendien betwijfelen ze of er wel behoefte is aan extra kinderopvangplekken in Amersfoort Zuid zoals in de omgevingsvergunning wordt aangegeven.

,,We leven al met de overlast in de buurt van alle winkeliers die de Leusderweg vrij willen houden voor klanten en dus in de Edisonstraat en Marconistraat parkeren'', betogen Kok en Krakeel. Ook worden er regelmatig auto's geparkeerd van kerkbezoekers die ook buiten de gewone kerkdiensten om de Martuskerk gebruiken. ,,Ook deze auto's zoeken een plaatsje in dezelfde omgeving. En tot slot moeten ook de bezoekers en het personeel van de fysiopraktijk aan de Marconistraat hun auto in dezelfde omgeving parkeren.'' De huidige parkeersituatie zou al tot 'levensgevaarlijke situaties op de hoeken' leiden voor ouderen of kinderen die oversteken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie