Stichting Pet'je af geselecteerd voor Oranje Fonds Groeiprogramma

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Stichting Pet'je af ontvangt € 175.000,- van het Oranje Fonds. Het is geselecteerd voor de derde editie van het Oranje Fonds Groeiprogramma. De komende 3,5 jaar volgt een intensief programma van coaching vanuit het bedrijfsleven en netwerken met de andere deelnemers. Doel is Stichting Pet'je af te laten groeien en verder te verdiepen. Stichting Pet'je af biedt ieder weekend Praktijk Gericht weekendonderwijs en vergroot de wereld van kinderen van 10 t/m 14 jaar in achterstandsituaties.

Stichting Pet'je af biedt kinderen tussen de 10 en 14 jaar de kans om hun wereld te vergroten. Dit doet Pet'je af door het zelfontwikkelde Praktijk Gericht Weekend Onderwijs te bieden. Concreet krijgen de kinderen volgens een vaste structuur lessen van gastdocenten en gaan zij bij hen op bezoek. Hierbij worden de ouders van de kinderen verplicht betrokken. Stichting Pet'je af is erg blij met deze erkenning. ,,Onze inmiddels bewezen methode kan door deze toekenning wijder verspreid worden. Pet'je af krijgt de kans om nog meer kinderen te bereiken door onze methode nóg toegankelijker te maken. Het is nu de tijd om in kinderen te investeren''; aldus Walter Roza mede-oprichter en bestuurder van Stichting Pet'je af.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma combineert ambities en vaardigheden van geslaagde projectleiders uit de maatschappelijke sector met de kennis en ervaringen uit het bedrijfsleven. Het programma biedt met middelen, kennis en ervaring de mogelijkheid om lokaal succesvolle initiatieven een regionaal of landelijk vervolg te geven. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, legt uit: ,,Met het Groeiprogramma willen we het ambitieniveau en de professionaliteit van unieke sociale initiatieven vergroten. Daan van de Voort en Walter Roza hebben het in zich om die ontwikkeling door te maken. Wij helpen Stichting Pet'je af daar graag bij.''

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie