Afbeelding

Besluit scenariokeuze renovatie stadhuis waarschijnlijk na zomerreces

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een scenariokeuze voor de renovatie van het stadhuis zal zeer waarschijnlijk niet meer vóór de zomervakantie worden genomen. Het punt staat niet meer op de agenda voor de raadsvergadering van 3 juli.

Vanuit de VVD was tijdens de afgelopen raadsvergadering al aangegeven dat die partij een nadere onderbouwing van het voorstel wilde zien. De liberalen wilden ook dat een plan van Heilijgers voor een nieuw stadshart en nieuw stadhuis in Puntenburg verder wordt uitgewerkt. Dat plan werd al in het najaar van 2011 gepresenteerd aan het college, maar heeft de gemeenteraad nooit bereikt. De VVD vindt het voorstel interessant genoeg voor een verdere financiële onderbouwing. De VVD wilde daarom niet nu al kiezen voor een verder uitwerking van het scenario voor een duurzaam en kleiner stadhuis.

De verwachting is dat het moeilijk wordt in relatief korte tijd al die informatie boven tafel te krijgen. In overleg tussen de voorzitter van het presidium, Bertien Houwing, en de griffier is nu besloten het onderwerp niet op de raadsagenda van 3 juli te zetten, omdat er te veel onduidelijkheid is. ,,Vooralsnog gaan we ervan uit dat het op 3 juli niet besloten wordt'', zegt communicatie-adviseur Aline Verhoef-Franken van de raadsgriffie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie