Amersfoortse DesignKaas', op belangrijke Dutch Design expositie in Duitsland

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse DesignKaas van Marinde van Leeuwen staat tot en met 30 september op een expositie in het Duitse Paleis Oranienbaum, nabij Berlijn. De expositie werd geopend door Koningin Beatrix en de Bondspresident van Duitsland, Joachim Gauck.

Van Leeuwen combineert met DesignKaas, Hollandse, handgemaakte Goudse boerenkaas met Dutch Design. Ze won daarmee in 2010 de prestigieuze Red Dot design Award en is genomineerd voor de German Design Award 2012. Speciaal voor de tentoonstelling in paleis Oranienbaum ontwierp designer Marinde van Leeuwen een DesignKaas.,,Het thema van de tentoonstelling is hedendaags ontwerp en mode in combinatie met historische objecten uit het Koninklijk Huisarchief. Hier probeer ik ook met de DesignKaas bij aan te sluiten", aldus Van Leeuwen. ,,De contouren van het paleis en de patronen van het smeedijzeren werk inspireerde mij tot deze kaas. Een mooi detail in het ontwerp is de bloem van de Oranjebloesem, verwijzend naar het Huis van Oranje."

De tentoonstelling heeft de naam 'Dutch Design - Huis van Oranje'. Nederlandse designers en modeontwerpers combineren Hollands design met historische objecten uit het Koninklijk Huis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie