Jonge Amersfoortse ondernemers tweede in regiofinale

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vijf MBO en vier HBO studentenbedrijven uit Amersfoort, Utrecht , Emmeloord en Almere streden woensdag om de regionale titel Beste Studentenbedrijf Midden Nederland.

Het studentenbedrijf Kids Bowl van het Amersfoortse Hoornbeeck college eindigde in de MBO-competie met een halve punt verschil als tweede. Het bedrijf ontwikkelde een afsluitbaar kunststof bakje waar kinderen hun snacks hygiënisch kunnen opbergen zonder rommel te veroorzaken. De eerste prijs ging naar Key tot Glow van Nimeto uit Utrecht.

Ook in de HBO-competitie eindigde Amersfoort als tweede, met het product Jouw Groene Tuintje, dat werd ontwikkeld door het Studentenbedrijf EDGE van de Utrechtse Hogeschool locatie Amersfoort. Winnaar werd OBOX ' uit Almere met het product Rapid Roller. Een verrassende eigen ontwikkeling waarmee beschadiging van oordopjes, snoeren en pluggen wordt voorkomen

De prijzen werden uitgereikt door de Amersfoortse wethouder Gert Boeve, die positief verrast was door de hoge kwaliteit van de verschillende deelnemers en had genoten van de inzet en motivatie van de studentenondernemers die sinds september actief zijn.

De winnaars spelen op 15 mei 2012 de halve landelijke finale bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie