Ingezonden brief: Uitlokking van hondenbezitters

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

Een paar jaar geleden werd er In Amersfoort een verscherpt uitlaatbeleid aangekondigd. Dit ging gepaard met het plaatsen van opruimbakken en zakjes. Over het bijhouden van deze bakken zullen we het maar niet hebben. Hier, vlakbij/rondom het Schothorsterpark kwamen wat onlogische plekken voor het aangelijnd uitlaten.

Ik heb daarover een open brief geschreven aan het college en daar, uiteraard, nooit antwoord op gehad. Er werd echter wel gereageerd middels het veranderen van de aanwijzingspaaltjes op onder meer de Molenweg (fietspad/wandelpad). Een prima regeling. We konden nu zonder overlast voor anderen een behoorlijke wandeling maken. Iedereen tevreden en blij. Amersfoort heeft oog voor de hondenbezitters.

Nu is de situatie zo dat als je op de Molenweg loopt -onaangelijnd - en je neemt een zijpad tussen de verschillende landerijen, dan kom je geen andere paaltjes meer tegen. Totdat je de Schothorsterlaan oversteekt, naast Eemfors. Daar kom je een aanlijngebod tegen, nota bene naast een paaltje 'onaangelijnd toegestaan'.

Nu is er plotseling verwarring. Waar al enige jaren zonder problemen de honden onaangelijnd werden uitgelaten vanwege een paaltje met daarop de toestemming tot onaangelijnd met de hond te lopen, verwacht je bij een verandering van de toestemming, daarover te worden geïnformeerd via een ander paaltje. En als dat niet het geval is blijft de optie bestaan tot er wel een verandering wordt aangegeven.

Het is een beetje moeilijk uit te leggen, maar in ieder geval is het nu zo dat ambtenaren op de fiets hondenbezitters bekeuren op de zijpaden die ik zo juist noemde. Ik kan me niet voorstellen dat dit de bedoeling van het beleid was. Er bestaan ook kaarten, maar ook die wijken af van het zo juist geschetste. Ik denk zomaar dat een beleid in ieder geval duidelijk dient te zijn. Discussies met de ambtenaren moeten niet nodig zijn en hebben ook geen zin. Begrijp me goed, fout is fout, maar als het zo is dat we zelf moeten gaan bepalen waar onze rechten ophouden dan riekt dit naar uitlokking. En de hondenbezitter kan zich niet verweren.

F. Saarloos

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie