Miss Montreal maakt Torenpop compleet

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Podium De Kelder organiseert deze zomer weer de buitenfestivals Stadsgeluid en Torenpop op het Eemplein in Amersfoort. Torenpop, hét vindt plaats op zaterdag 9 juni. Met de bevestiging van Miss Montreal, Kensington, Mr Polska, Drive Like Maria, Daily Bread en The Kik is de line-up van Torenpop 2012 compleet. Eerder werden Moss, Kraantje Pappie, Case Mayfield, Chef'Special, Rats on Rafts en Aaumffie al aangekondigd.

Miss Montreal is al lang niet meer het meisje uit de kaascommercial. Onlangs bracht de Amersfoortse haar derde album uit en won ze de 3FM Schaal van Rigter: haar single 'Wish I Could was het meest gedraaide nummer van een Nederlandse artiest op de radiozender.

De Vlaams/Nederlandse stonerrockers van Drive Like Maria lijken de wereld te veroveren. De organisatie toont zich dan ook verheugd met hun aanwezigheid op het festival.

De reis van Kensington verloopt meer dan voorspoedig. De vierkoppige band scoorde verschillende hitsingles en tours in binnen- en buitenland. Onderweg deelden zij het podium met bands als White Lies, Razorlight, My Chemical Romance en the Wombats. Met het tweede album in het verschiet ziet ook de toekomst ziet er glanzend uit.

De Rotterdamse (neder)beat band The Kik wordt geïnspireerd door grootheden uit de sixties zoals the Beatles en he Kinks. In mei van dit jaar het debuutalbum van de band verschijnen.

De broeierige electropunk die de drie jonge Friezen van Daily Bread naar Torenpop zullen brengen is zowel live als op plaat een energieke krachtexplosie: sexy, spannend en stuwend.

Na een uitverkochte Kelder show in april komt Mr. Polska terug naar Amersfoort om een feestje te bouwen op Torenpop.Het succes van de tot 'Pool van het jaar 2011' gekroonde Mr.Polska krijgt in 2012 een vervolg met de release van zijn solo-album 'Waardevolle Gezelligheid', dat inslaat als een bom.

u Torenpop

Zaterdag 9 juni

Eemplein, Amersfoort

Meer informatie is te vinden op www.torenpop.n

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie