Koninklijke waardering voor Ton Caspers

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ton Caspers (1949) heeft de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen tijdens zijn afscheid als bestuurder van Amerpoort op donderdag 29 maart uit handen van burgemeester Bolsius. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gehandicaptenzorg op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Tijdens een voor hem georganiseerd afscheidssymposium in Cultureel Centrum Amerpoort in Baarn met de titel "Een kwestie van beschaving: pleidooi voor een kwetsbare groep mensen" nam Amerpoort afscheid van een bevlogen bestuurder. Ruim dertien jaar gaf Ton Caspers leiding aan Amerpoort, een zorginstelling voor mensen met een beperking te Baarn met ruim 2000 cliënten en ruim 2600 medewerkers. Amerpoort is op zo'n 350 locaties actief in de provincie Utrecht, 't Gooi en Almere.

Caspers nam vele grensverleggende initiatieven. Onder zijn leiding kwam een verbreding en verdieping van het zorgaanbod tot stand. Bijzonder zijn de tentoon-stellingen met beeldende kunst van cliënten of de jaarlijkse thematische agenda's, de motorruns en de Computerschool, vernieuwing van huisvesting of de initiatieven om binnen bestaande ondernemingen aangepast werk voor cliënten te realiseren. Ook zette hij zich in voor de realisering van kleinschalige wooneenheden voor mensen met een beperking. Hij was betrokken bij de oprichting van de stichting Specialistisch Behandel-centrum Zandheuvelweg in 2010, een samenwerkingsverband met de Tergooi Zieken-huizen.

Caspers is onder meer medeoprichter, lid en vicevoorzitter van de Carantegroep en bestuurslid van UtrechtZorg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie