Gezamenlijke aanpak veiligheid De Wieken

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Gemeente Amersfoort, politie, brandweer en de Vereniging Bedrijvenpark De Wieken bundelen hun krachten om de veiligheid en de uitstraling van bedrijvenpark De Wieken te waarborgen.

In heel Nederland worden veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. Voor het verkrijgen van het certificaat moet een aantal stappen worden doorlopen zoals een nulmeting, een samenwerkingsovereenkomst en een gezamenlijk plan van aanpak, dat onafhankelijk getoetst wordt door certificeringinstituut KIWA.

Agnes van Leeuwen van MKB Nederland begeleidde de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen en reikte op 28 maart 2012 de certificaten Keurmerk Veilig Ondernemen uit aan Edwin Besseling, voorzitter Vereniging Bedrijvenpark de Wieken, wethouder Gert Boeve van de gemeente Amersfoort, Hilbert Booij van Veiligheidsregio Utrecht en Dennis Hoogeveen van de politie.

De samenwerking tussen alle partijen werd kracht bijgezet door de lancering van de website www.wiekenvinkenhoef.nl. De website biedt o.a. informatie over de gevestigde bedrijven, de bereikbaarheid, openstaande vacatures en panden die te koop staan of te huur zijn. De website kent ook een besloten gedeelte, waar gevestigde bedrijven en leden van de werkgroep KVO informatie en gegevens met elkaar delen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie