Compostdag op zaterdag 24 maart

22 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Vuilophaalbedrijf ROVA organiseert op zaterdag 24 maart weer een compostdag.

Inwoners van de gemeente Amersfoort kunnen dan gratis compost ophalen bij het afvalbrengstation van ROVA aan de Nijverheidsweg Noord 35. De gemeente Amersfoort en ROVA nodigen de inwoners uit gratis 1m3 compost of 2 zakken compost op te halen. Met deze actie worden de inwoners bedankt voor hun inspanning om het gft-afval goed te scheiden. Want alleen dan kan het worden gerecycled tot duurzame producten zoals biogas en compost.

Compost ontstaat uit ingezameld groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en is een goede en natuurlijke bodemverbeteraar voor de tuin. Naast compost wordt uit al het apart ingezamelde GFT uit Amersfoort bovendien groene stroom gemaakt. Dit gebeurt door middel van vergisting. Bij vergisten wordt het gft-afval tijdens een biologisch proces omgezet in biogas. Met dit gas wordt een warmtekrachtkoppeling aangedreven, die warmte en groene stroom produceert.

De compostdag vindt plaats van 09.00- 16.00 uur. Wie compost wil ophalen, moet zich kunnen legitimeren als inwoners van Amersfoort.

Voor meer informatie en spelregels kijk op: www.rova.nl/compostdag of neem contact op met ROVA via 033 422 85 00 (klantenservice) of klantenservice@rova.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie