Kies de nieuwe IKEA fotoposter 'Amersfoort'

Nieuws

AMERSFOORT - Ruim honderd foto's zijn binnengekomen voor de IKEA-fotoprijsvraag over Amersfoort. Vele lezers van De Stad Amersfoort.nl hebben hun favoriete foto ingediend. Welke foto gaat opgenomen worden in de postercollectie van de Amersfoortse IKEA-vestiging? Aan de lezers en IKEA-bezoekers is het laatste woord; de stemming is geopend.

IKEA Amersfoort vond het tijd, dat ook de stad Amersfoort haar plekje op de muur opeist en schreef daarom in samenwerking met De Stad Amersfoort.nl een fotowedstrijd uit. ,,Het moet een inspirerende foto zijn, die Amersfoort in één beeld samenvat'', vertelt Linda Santing, storemanager van het Zweedse woonwarenhuis. De winnende foto wordt op groot formaat (140 x 100 cm) afgedrukt en vanaf mei verkocht in het filiaal gelegen in Vathorst.

Professionele en amateurfotografen werden opgeroepen om hun echt Amersfoortse foto in te sturen. Het moest iets typisch Amersfoorts zijn en de kern van de stad raken. De foto's hoefden overigens niet in één shot gemaakt te worden. ,,Er mag gefotoshopt worden'', benadrukt Santing bij de start van de prijsvraag.

Stem op je favoriete IKEA Amersfoort designer

De vijf leukste foto's zijn nu geselecteerd door de jury bestaande uit Hans Verhorst (fotograaf BDU/De Stad Amersfoort.nl), Linda Santing & Deborah Verheus (IKEA), Hans van Helden (oa Amersfoort Fotostad) en Norbert Witjes (chefredacteur De Stad Amersfoort.nl). De eindselectie hangt vanaf vandaag, woensdag 28 december, in de aankomsthal van de IKEA Amersfoort, waar alle bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete foto.

Begin mei is de winnende foto in beperkte oplage van slechts 1100 stuks te koop. De Amersfoortse vestiging is de eerste IKEA in Nederland die zo'n lokale actie opzet. Santing: ,,Wij zijn trots op Amersfoort en zijn onderdeel van de lokale markt. De fotowedstrijd is een mooie manier om onze waardering te laten zien.''

De vijf foto's zijn op groot formaat te zien in de aankomsthal van IKEA Amersfoort tijdens de 'Plundra' tot en met koopzondag 8 januari. Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 10-21 uur, zaterdag: 9-20 uur, koopzondag 8 januari: 11-18 uur.

advertentie
advertentie