Zwanenmeer in première

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In Theater de Veerensmederij in Amersfoort is Tweede Kerstdag de familievoorstelling Zwanenmeer in première gegaan. Een uitverkochte zaal was getuige van de liefde tussen de koning en de lieve Elize, het sprookjesachtige decor, de mooie kostuums en de betoverende muziek.

Het sprookje Wilde Zwanen van Hans Christian Andersen en het Zwanenmeer van Tsjaikovski zijn de basis voor deze prachtige kerstvoorstelling. Simon van der Geest schreef het libretto. Hij won dit jaar de gouden griffel voor zijn boek Dissus.

Zeven zusjes wonen samen met hun twee grote zussen, de bazige Azalea en de lieve Elize. Wanneer op een dag de uitnodiging voor het bal van de koning op de mat ligt krijgen de oudste zussen ruzie over 'wie er naar het bal mag' en 'wie er op moet passen'. Ze besluiten lootjes te trekken, Elize wint en gaat zingend naar het bal. Azalea is woedend en verandert zonder erbij na te denken haar zeven zusjes in zeven zwaantjes. Wanneer Elize thuiskomt vertelt Azalea dat er een heks is langs geweest die de meisjes heeft betoverd. Wanhopig gaat Elize op zoek naar haar zusjes.

Voor meer informatie: www.hollandopera.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie