Lesbisch- en homo-emancipatiebeleid voortgezet

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In 2008 ondertekende de gemeente Amersfoort de 'Koploperovereenkomst lesbisch- en homo-emancipatiebeleid', samen met zeventien andere gemeenten en toenmalig minister Plasterk. Daarmee sprak Amersfoort af om vier jaar lang een voorbeeldrol te vervullen in het bespreekbaar maken van homoseksualiteit en het bestrijden van discriminatie en geweld tegen homoseksuele, lesbische en biseksuele inwoners. De vier jaren zijn voorbij, maar Amersfoort gaat op de ingeslagen weg door.

In de afgelopen vier jaar heeft de gemeente samenwerking gezocht met tal van bestaande organisaties als belangenverenigingen, scholen, zorginstellingen, et cetera. Door het onderwerp op de agenda te zetten, veel voorlichting te verzorgen en activiteiten te ondersteunen is de aanpak in de loop van de periode steeds concreter geworden. De samenwerking wordt steeds meer gezocht en er ontstaan nieuwe ideeën, wat weer nieuwe enthousiaste en geïnteresseerde mensen aantrekt.

Roze Zaterdag

Het meest zichtbare resultaat was de Roze Week in 2010 met de landelijke Roze Zaterdag die dankzij Stichting Keiroze in Amersfoort werd gehouden. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers werd het een feestelijke, positieve dag waar rond de 50.000 bezoekers op af kwamen. De gemeente Amersfoort gaat door met het vervullen van haar koplopersrol. Eerder dit jaar is dat afgesproken met de andere koplopergemeenten en minister Van Bijsterveldt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie