Bouw ABC-school De Bron bereikt hoogste punt

Nieuws

VATHORST - Deze week is het hoogste punt is bereikt van de bouw van de ABC-school De Bron in Vathorst. Het feestelijke moment werd gemarkeerd met het verlichten van een prachtige kerstboom door wethouder Menno Tigelaar.

Het gebouw van ABC-school De Bron zal huisvesting bieden aan de basisscholen Atlantis en Kon Tiki, kinderopvang en buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang Nederland (SKON), tienerwerk van Versa Welzijn, welzijnswerk van Stichting De Kamers en een sportzaal beheerd door SRO. Hiermee wordt invulling gegeven aan het brede schoolconcept waarbij de verschillende gebruikers nauw samenwerken.

Menno Tigelaar (wethouder onderwijs): ,,Door intensieve samenwerking tussen de participanten ontstaat een optimaal op elkaar afgestemd aanbod voor ouders en leerlingen dat past bij de vraag en de draagkracht in de wijk. In mijn ogen een extra stimulans om dit prachtige gebouw uit te laten groeien tot het kloppend hart van de wijk''

Verschillende organisaties zullen gebruik gaan maken van de accommodatie. Dat stelt hoge eisen aan de indeling en inrichting van het gebouw, zeker omdat ruimtes meerdere functies krijgen. Dit is volgens Tigelaar slim vertaald in het ontwerp door architect Herman Hertzberger.

De komende tijd kunnen de toekomstige gebruikers gezamenlijk de inrichting bepalen. Dit is een intensief traject en moet bijdragen aan een functionele en plezierige plek waar iedereen graag komt.

De bouw van het multifunctionele gebouw startte op 23 mei en De Bron zal - als alles volgens planning verloopt - de deuren openen in oktober 2012.

advertentie
advertentie