Lancering platform Amersfoort Duurzaam

Nieuws

AMERSFOORT - Woensdag 11 januari lanceren verschillende Amersfoortse natuur- en milieuorganisaties het platform Amersfoort Duurzaam. Dat gebeurt tijdens het duurzaamheidscafé in stadscafé De Observant in aanwezigheid van burgemeester Lucas Bolsius.

Het duurzaamheidscafé is een initiatief van onder meer IVN en Milieudefensie en is bedoeld voor iedereen die geïnspireerd wil worden in groene voornemens voor 2012. Hoe duurzaam zijn we als Amersfoorters? Wat doet de gemeente? Wat hebben Amersfoorters aan de groene vrijwilligersorganisaties als het gaat om klimaat, energie en biodiversiteit? Er is gelegenheid om met burgemeester Bolsius in gesprek te gaan. Hoe kan Amersfoort bijdragen aan de aanpak van het klimaatprobleem? En hoe duurzaam is de burgemeester zelf eigenlijk?

In het te lanceren platform Amersfoort Duurzaam werken tal van lokale organisaties samen, die elk op hun eigen manier aan duurzaamheid werken (energie, voedsel, vervoer, grondstoffen, zoet water, hergebruik en natuur).

De toegang is gratis. Het duurzaamheidscafé begint om 20.00 uur. Na afloop biedt het Centrum voor Natuur en Milieu-educatie een nieuwjaarsborrel aan.

advertentie
advertentie