Natuurproject voor peuters in Vathorst krijgt vervolg

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Dit najaar vond in Vathorst een natuurproject voor peuters plaats. Dit sloeg dusdanig aan dat er volgend jaar weer een project zal worden georganiseerd.

In september, oktober en november zijn de kleintjes iedere dinsdag een uurtje actief bezig geweest in de moestuin en op natuurboerderij De Brinkhorst. In samenwerking met een vrijwilliger vanuit Tuinpark Laakzijde zijn ze druk in de weer geweest met schepjes op zoek naar 'kriebelbeestjes' en hebben ze de moestuin herfstklaar gemaakt. Bij de natuurboerderij bestond het programma uit een speurtocht en is er goed meegeholpen met alle activiteiten op de boerderij. In november zijn de peuters vanuit ABC De Laak per bolderkar naar De Kamers gegaan om daar in een gezellige ambiance te genieten van verteltheater over de natuur.

Karin Jongejan, manager Kinderdagopvang Humanitas: ,,Het was ontzettend leuk om te zien hoe de peuters enthousiast bezig waren met het ontdekken van het buitenleven. Niet alleen de kleintjes van ons eigen kinderdagverblijf, ook de peuters van de SWA peuterspeelzaal en vanuit de wijk waren iedere keer weer vol belangstelling.''

Anja van Dillen, sociaal makelaar bij De Kamers, reageert: ,,Vathorst is een jonge wijk met veel kinderen in de peuterleeftijd. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het activiteitenaanbod daarop inspeelt.''

Ook in 2012 biedt ABC De Laak in samenwerking met De Kamers drie programma's van elk vier vrijdagen aan. ,,In maart beginnen we met ´Wij helpen in de moestuin'´, gevolgd door ,,Wij helpen op de boerderij'' in mei. In het najaar volgt een serie van vier vrijdagen: ´Wij zoeken de kriebelbeestjes'.

Meer informatie op www.dekamers.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie