Maatjes Stimulans genieten van kerstdiner

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Veertig deelnemers en vrijwilligers van maatjesproject Stimulans genoten op maandag 19 december van een kerstdiner, dat hen werd aangeboden door Wokrestaurant Het Oosten.

Mensen met een psychiatrische achtergrond worden via het maatjesproject van stichting Ravelijn in contact gebracht met een vrijwilliger met soortgelijke interesses. Samen ondernemen de maatjes gezellige activiteiten binnen- en buitenshuis. Dit jaar was het zevende jaar dat ondernemer Joseph Wong van Het Oosten de maatjes een kerstdiner aanbood.

,,Eerst was ik zelf deelnemer van Stimulans'', vertelt een van de vrijwilligers. ,,Ik was depressief en het lukte me niet goed om het contact met vriendinnen te onderhouden. Via Ravelijn kreeg ik een maatje en leerde ik weer om gezellige gesprekjes te voeren. Na een tijdje ging het zo goed met mij, dat ik het maatjescontact heb stopgezet. Nu ben ik zelf vrijwilliger en kan ik iets voor mijn maatje betekenen.''

Ook maatje worden?

Voor Stimulans worden nog nieuwe vrijwilligers gezocht. Hoewel het contact tussen de maatjes er in de eerste plaats is voor de deelnemer, levert het de vrijwilliger wel degelijk iets op. Het geeft voldoening. Als vrijwilliger krijg je een kijkje in een wereld die je niet kent. Het contact met een maatje werpt een ander licht op je eigen manier van leven. Kijk op de website van Ravelijn www.ravelijn.nl of bel 033 4613000 voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie