Pleidooi voor behoud Amersfoortse veldrit

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Al meer dan dertig jaar vindt de Amersfoortse veldrit plaats in het Bos Birkhoven. Aan dit evenement lijkt mogelijk een einde te komen. De eigenaar van het bos, het Utrechts Landschap, wil na de renovatie van het bos geen fietser meer toelaten in het bos en daarmee ook de veldrit weren. De PvdA pleit ervoor dit jaarlijkse sportevenement door te laten gaan en wil dat het college van b en w daarover in gesprek gaat met het Utrechts Landschap.

Op 11 december vond de laatste veldrit plaats, georganiseerd door Wielervereniging Eemland (WVE). De PvdA merkt op dat de organisatie er sterk op gespitst is dat de wedstrijd niet mag leiden tot rommel in het gebied. Vrijwilligers moeten daarvoor zorgen. Het parcours ligt voornamelijk op de wandel- en ruiterpaden in het bos en wijkt hier niet vanaf. De natuur rondom de paden mag door de tocht niet worden beschadigd.

De PvdA wil weten waarom de veldrit van het Utrechts Landschap hier mogelijk niet meer mag plaatsvinden. Als er geen sprake is van overlast of vernieling van de natuur,ziet de PvdA geen reden voor afschaffing van het evenement. De partij hoopt dat de jarenlange traditie van veldritten voortgezet kan worden en verzoekt dan ook dat het college met Het Utrechts Landschap hierover in gesprek gaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie