Opknapbeurt voor bosgebied Birkhoven

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Het Utrechts Landschap gaat komende winter aan de slag met een grote opknapbeurt van bosgebied Birkhoven. De heuvel krijgt zijn uitzicht over de bosvijver weer terug en wordt voorzien van nieuwe trappen en hekjes. Bij de bosvijver komen twee natuurstenen recreatieplaatsen en wordt er gewerkt aan een natuurlijker oever.

Birkhoven is een intensief recreatiegebied. Vele wandelaars, sporters, hondenbezitters maken gebruik van het bosgebied. Om de toegankelijkheid voor de recreant te waarborgen is het noodzakelijk om enkele elementen in Birkhoven op te knappen. Met name de uitzichtheuvel wordt onder handen genomen. Om erosie tegen te gaan worden er struiken aangeplant en worden de uitgesleten paden duurzaam hersteld.

Jaarlijks wordt in december een veldcross georganiseerd in bosgebied Birkhoven. Helaas is door een van de organisatoren een toekomstige wijziging in het parcours, het uitsluiten van de uitzichtheuvel, geïnterpreteerd als een afzegging van het evenement. Omdat de uitzichtheuvel wordt heringericht voor wandelaars is besloten deze niet meer in het crossparcours om te nemen. Deze herinrichting is niet te combineren met het gebruik door veldrijders.

Er is echter nooit sprake geweest van een beëindiging van de veldcross. Het is treurig dat dit zonder terugkoppeling naar Het Utrechts Landschap op deze wijze naar buiten is gebracht. Boswachter Martijn Bergen geeft aan dat er een goede samenwerking is met de Veldcross organisatie maar dat hij niet begrijpt hoe dit nieuws zo naar buiten is gekomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie