Amersfoort in 2012

28 december 2011 om 00:00 Nieuws

Lieve lezers,

Vinden jullie het ook nog steeds veel leuker om een geschreven kerstkaartje te krijgen? Wij wel. Vooral de kaartjes die thuis zijn gefabriceerd. Mijn moeder kon dat als geen ander. Engeltjes, sterretjes en kerstfiguurtjes uitgeknipt en geplakt. De kaart was soms zo dik dat hij haast niet in de enveloppe paste. Maar een digitale kaart is vanzelfsprekend ook van harte welkom. De mailbox zat weer vol met kerstwensen en liedjes gezongen door een rendier, een Kerstman met twee ‘jingle bells’ tussen zijn benen, een zingende oliebol, een liedje gezongen door een pikant geklede Kerstvrouw en een tevreden slapende Kerstman met de boodschap van de afzender: “Doorsturen, want zo moet 2012 gaan worden, vredig en onschuldig”.

De kerstdagen rustig doorgebracht met het breien van kerstballen, een stukje kerststol van mijn voetbalvereniging KVVA, een toastje met zalm uit het kerstpakket van mevrouw De Keijzer en een lekker wijntje uit het kistje van Swets/ODV, mijn werkgever, die hiermee liet blijken heel blij met mij als brugwachter te zijn.

Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen. Op 1 januari de nieuwjaarsreceptie van De Stille Fanfare in het Lieve Vrouwe theater. Op 2 januari de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amersfoort in De Observant met als thema ‘Denk Grenzeloos’. Kom nou eens massaal naar die borrel want anders zit ik weer naar dezelfde gezichten te staren die ik al het hele jaar zie op recepties, openingen, tentoonstellingen en andere party’s. Waar ik wel naar uitkijk zijn vijf smaakvolle dagen Proef Amersfoort, festival Dias Latinos, Spoffin en muziekspektakels zoals Highlands in Hoogland en blues/jazz op de Appelmarkt. Ook Sofie aan Tafel en Gluren bij de Buren komen terug. De broertjes Stronks gaan ook enkele nieuwe initiatieven ontplooien waaronder Struinen in de Tuinen. Heb ook uit onbetrouwbare bron vernomen dat ze cafébezoekers oproepen voor ‘Zwoegen in de Kroegen’ en ‘Bieren met zijn Vieren’, turnfanaten kunnen zich opgeven voor ‘Trouwen in de Touwen’ en ‘Zingen in de Ringen’. Bij voldoende belangstelling gaat in verzorgingstehuizen het project ‘Figuurzagen met ouden van Dagen’ draaien. De pilot is in Huize Puntenburg (Soesterkwartier). Voor Amersfoortse nudisten is er tenslotte ‘Chillen in je blote Billen’, op het zandstrandje van Zandfoort aan de Eem.

Er zullen weer tientallen goede voornemens genomen worden waarin gestopt wordt met roken en drinken. Het kansloze afvallen gaat weer hopeloos de mist in en meer bewegen is na een keer hardlopen in de stromende regen ook van de baan. Trimmen in het bos is na een dag ook afgelopen als je achter een boomwortel blijft haken en met drie gekneusde ribben, gebroken enkel en gescheurd trimsetje word thuisgebracht. We hebben echter in 2012 tot ons genoegen geen minister Bolsius maar (hij blijft) burgemeester Bolsius die thuis in zijn yacuzzi gewoon stoofpeertjes schilt. Geef de krantenbezorger op de valreep een vette fooi.

Gisteren waren we 40! jaar getrouwd. Dus u mag gerust een zelfgemaakt felicitatiekaartje sturen met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Allemaal een gelukkig,gezond en inspirerend 2012!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie