Bezoek de Vrede Express bij Kamp Amersfoort

Nieuws

LEUSDEN - De Vrede Express staat bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort. Tot 9 januari is deze interactieve, reizende tentoonstelling bezoeken. De Vrede Express is een mobiele tentoonstelling in een kleurrijke bus. De tentoonstelling gaat over vrede, democratie en burgerschap en is gemaakt voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. De Vrede Express is gratis te bezoeken op de gedenkplaats van Kamp Amersfoort (Loes van Overeemlaan 19, Leusden) en het bezoek neemt ongeveer een uur in beslag.

De thema's die in de tentoonstelling worden behandeld zijn o.a. anders zijn, vrijheid en democratie, de afschaffing van de democratie in W.O. II, plagen en pesten, conflicten en macht. Tijdens de tentoonstelling maken de bezoekers keuzes, voeren opdrachten uit en toetsen hun mening. In tweetallen vullen ze een routekaart in. Thuis kunnen de deelnemers hun antwoorden in een internetprogramma verwerken en een persoonlijk certificaat uitprinten. Het certificaat is een weergave van hun persoonlijke keuzes. Dit geeft weer aanleiding om met elkaar en anderen verder in gesprek te gaan.

Juist in de kerstvakantie zijn bezoekers welkom om de Vrede Express te bezoeken. Tussen het kerstdiner en de oliebollen is er zeker plaats voor enig zelfonderzoek en het certificaat kan helpen bij het maken van goede voornemens voor 2012. De openingstijden tijdens de feestdagen zijn te vinden op www.kampamersfoort.nl. Tijdens het bezoek zijn gastheren en gastvrouwen van Kamp Amersfoort aanwezig om het bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Voor vragen is Kamp Amersfoort bereiken via 033-4613129 of info@kampamersfoort.nl.

advertentie