Afbeelding

Kerstconcert in St.-Joriskerk met vier musici aan de klavieren

Nieuws

BINNENSTAD - Maandagmiddag 26 december vindt op de orgels in de St.-Joriskerk weer het traditionele kerstconcert plaats. Dat gebeurt dit jaar met vier musici aan de klavieren: Herman van Vliet op het hoofdorgel, Aart Bijkerk op het koororgel, Jaap Remmelzwaal op het orgelpositief en Ton Burgering op de vleugelpiano.

Zij presenteren een 'programma voor het hele gezin' met bijzondere bewerkingen van kerstliederen en andere muziek. Door het gezamenlijk en alternerend musiceren ontstaan deze keer bijzondere effecten, die extra verrassend zullen zijn.

Als intro klinkt de Fantasie 'Adeste fideles' van Jules Grison, waarna muziek volgt van o.a. Bach (o.m. een Trio), Balbastre (één van zijn fraaie Noëls), Dinelli (Christmas Pastorale), Mendelssohn (Hark! The Herald Angels Sing, in een orgelbewerking) en Willem Mudde (Variaties over 'Er is een kindeke geboren op aard'). Verder worden er kerstliedbewerkingen van Jan Zwart en Feike Asma vertolkt en wordt op de vleugel een kerstimprovisatie gespeeld door Ton Burgering.

Het is de bedoeling dat ook nog de 'Weihnachtsmusik' van Arnold Schönberg wordt uitgevoerd. Dat is een bijzonder werk in laat-romantische stijl, gebaseerd op de melodie van 'Es ist ein Ros entsprungen', en oorspronkelijk gecomponeerd voor piano, harmonium en drie strijkinstrumenten.

Het concert begint om 15.30 uur wordt besloten met de meeslepende Toccata van de Hongaarse componist Tibor Pikéthy.

De toegangsprijs is € 7,50. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.

advertentie