BancTec verhuist productiewerkzaamheden naar Amfors

Nieuws

AMERSFOORT - BancTec, wereldwijd marktleider in business process outsourcing (BPO) voor geautomatiseerde betalingsverwerking en documentmanagement, verhuist haar productiewerkzaamheden in Nederland naar de Amfors Groep, het leer-werkbedrijf voor de regio Amersfoort dat mensen begeleidt bij het overbruggen van hun afstand tot de arbeidsmarkt.

BancTec vestigt zich met haar productiewerkzaamheden als afzonderlijk onderdeel binnen het Amfors Productiebedrijf en maakt daarbij maximaal gebruik van de beschikbare medewerkers van Amfors. Amfors biedt haar medewerkers met een arbeidsbeperking een beschutte omgeving dat hun in staat stelt een rol in het arbeidsproces te spelen, passend bij de eigen vermogens. BancTec zal intensieve training en begeleiding verzorgen om deze medewerkers optimaal in te zetten in haar productieproces. ,,De verhuizing van BancTec's productiewerkzaamheden naar Amfors was voor ons een logische keuze, en de combinatie van sociale werkvoorziening en digitalisering blijkt een zeer gelukkige,'' vertelt Michel van 't Holt, algemeen directeur van BancTec Nederland.

In 2010 zijn beide organisaties gestart met een pilot waarin een groot archief werd gedigitaliseerd. ,,De arbeidscapaciteit en flexibele bemensing zijn speerpunten van Amfors, die bij de arbeidsintensieve voorbereidingen voor het scannen en bij het verwerken van de gescande documenten uitstekend van pas komen,'' aldus Van 't Holt.

De samenwerking tussen BancTec en Amfors vergroot de werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking, stelt voldoende werk zeker en biedt de medewerkers ontplooiingskansen, denkt Amfors. De organisatie heeft veel contacten in de regio, waaronder organisaties waarvoor digitaliseringswerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Linde Maas, algemeen directeur van de Amfors Groep: ,,Zo zijn wij bijvoorbeeld nu samen in gesprek met gemeente Amersfoort om de papierstromen voor die gemeente te digitaliseren.''

,,De werkzaamheden moeten passen bij de mogelijkheden en beperkingen van onze doelgroepen, maar we willen onze klanten ook een aantrekkelijk dienstenpakket bieden,'' vertelt Maas. ,,Het digitaliseren van documenten is daar een prima voorbeeld van, zoals uit de samenwerking met BancTec blijkt. Deze werkzaamheden passen overigens ook uitstekend bij de sociale werkvoorziening in de toekomst, waarin op termijn alleen beschut binnen blijft bestaan.''

advertentie