D66 wil transparantie subsidies

Nieuws

AMERSFOORT - D66 wil dat de gemeente een overzicht publiceert met alle verleende subsidies. Daartoe heeft de partij een motie ingediend. De verleende subsidies moeten volgens buitengewoon fractielid Tim van der Weide voor 1 maart 2012 worden gepubliceerd op de website van de gemeente Amersfoort.

D66 pleit voor volgens voor meer transparantie in de verstrekte subsidies. ,,Nu is totaal onduidelijk welke instellingen subsidie ontvangen en hoe hoog de bedragen zijn." hij vindt dat de lokale overheid zoveel mogelijk transparant kan en moet zijn. ,,Eigenlijk zou de gemeente zoals een vissenkom moeten zijn: makkelijk door heen te kijken voor iedereen.''

Van de Weide noemt het ,,erg vreemd" dat de gemeenteraad na de presentatie van de begroting specifiek om een lijst moest vragen. ,,Want het is toch van groot belang dat er volledige openheid is over de verdeling van deze miljoenen euro's. Verstrekte subsidies zolang zij niet concurrentiegevoelig zijn, moeten altijd inzichtelijk zijn voor de raad en bewoners, zodat zij het college hierop kunnen controleren."

advertentie
advertentie