Strenger handhaven bij afvalbakken in Langestraat

Nieuws

BINNENSTAD - BPA-raadslid Hans van Wegen ergert zich aan de rotzooi op zaterdag- en zondagmorgen bij de afvalbakken in de Langestraat. Zijn oplossing is een strengere handhaving, want anders blijft het een rommeltje ook al zijn bovengrondse of ondergrondse afvalcontainers in de stad. Van Wegen heeft er vragen over gesteld aan het college van b en w.

Van Wegen merkt op dat de ondergrondse afvalcontainers in de Langestraat niet alleen door de burgers worden gebruikt, maar vooral ook door de horeca van De Hof. ,,Nu was het tot voor kort in de Windsteeg een 'gigantische puinhoop' en 'smeerboel' met de bovengrondse afvalbakken, waar de horeca van De Hof haar afval in gooide, maar nu doet ditzelfde feit zich voor in de Langestraat bij de ondergrondse afvalcontainers. Immers de horeca sluit op donderdag, vrijdag en zaterdagavond in de nacht ruim na 02.00 uur en dumpt daarna haar afval, al dan niet in of vooral naast de ondergrondse afvalcontainers.''

Van Wegen pleit voor strakke handhaving. Daarnaast vindt hij dat de ROVA en/of Eemfors op iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagmorgen voor 09.00 uur alle ondergrondse afvalcontainers moet langslopen om de rommel er omheen op te ruimen.

advertentie