NIKA turnster Pien Jansen tweede op NK

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Afgelopen weekend werd in Waalwijk het Nederlands Kampioenschap eredivisie voor teams gehouden. NIKA turnster Pien Jansen is na een spannende wedstrijd tweede geworden met haar team.

Pien Jansen turnt in de eredivisie en is op dit moment de enige turnster uit de hele provincie Utrecht die op dit hoogste niveau turnt. Door een zeer succesvolle samenwerking tussen de turnvereniging NIKA Hoogland en Bato uit Haarlem is het voor de jeugdige Pien mogelijk om haar talent ten volle te benutten en de trainingsuren te maken die passen bij top turnen. Pien maakt dan ook deel uit van de Oranje Jong Talent selectie.

Deze talentvolle turnster heeft dit weekend laten zien dat hard trainen beloond wordt. Ze heeft haar eigen puntenrecord verbroken, door onder meer een super sprong over het Pegasus. Verder is haar balkoefening van een waarde die past bij senior turnsters, waarin Pien wel vier verschillende salto's turnt.

Met haar eerdere overwinning in de Tsjechische stad Brno en deze tweede plek op het Nederlands Kampioenschap heeft Pien laten zien helemaal klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie