Afbeelding
BDU

Hoogbejaarde vrouw beroofd

Nieuws

BINNENSTAD - Een hoogbejaarde vrouw werd op zondagmiddag 4 december van haar tas beroofd. Rond 15.45 uur liep een 92-jarige vrouw uit Amersfoort met haar rollator over de Sint Agathastraat in de richting van het Plantsoen-noord. Zij had haar tas voorin het mandje van haar rollator liggen. Plotseling kwamen er twee jongens op haar aflopen, één van hen griste haar tas van de rollator en beiden renden hard weg.

De politie werd gewaarschuwd. Bij onderzoek in de omgeving troffen de agenten de verdachten niet meer aan. Wel vonden zij de tas van het slachtoffer. Daar bleek de portemonnee uit te zijn gestolen.

De verdachten waren twee lichtgetinte jongens, rond de 15 jaar oud. Beiden droegen een zwarte jas met capuchon. Eén van hen had de capuchon over zijn hoofd de ander droeg een gebreide grijze muts. Beiden hadden een spijkerbroek aan.

Getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

advertentie
advertentie