Kunst van John Konijn in de Koestraat

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Kunstwerken van de online galerie, www.galerie-amersfoort.nl, zijn ook 'in het echt' te zien. Door een samenwerking aan te gaan met Venia BV en Comma Vastgoed heeft Galerie Amersfoort Kunststad een etalageruimte in de Koestraat 15 tot haar beschikking.

De kunstenaar die aankomende weken een aantal werken presenteert in de etalage van het pand in de Koestraat is John Konijn. Hij volgde de eerste graads lerarenopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en studeerde daarna af aan de HKU, richting autonoom beeldende kunst. Na verschillende exposities door heel het land, ontving hij in 2003 een prijs van de Stichting ter bevordering van jonge kunstenaars, Amersfoort. Momenteel geeft hij les aan de Gooise Academie in Laren en is hij veel in zijn atelier te vinden.

Intuitief zet Konijn met veel oplosmiddelen de verf op het doek. Van daar uit werkt hij met foto's, de fantasie of zijn omgeving naar een concreter beeld. Abstractie en figuratie vullen elkaar aan en versterken elkaar. Door continu te reageren op voorgaande handelingen blijft hij contact houden met zijn spontane manier van werken. Verschillende stijlen en technieken wisselen elkaar af. Verder rakelt, dept, veegt en smijt hij de olieverf, acryl, pigmenten en lak op het linnen. Onderwerpen haalt hij vooral uit de natuur, de vrouw en de stedelijke omgeving.

Galerie Amersfoort Kunststad is een online galerie met werk van geselecteerde Amersfoortse kunstenaars van verschillende disciplines. De kunstenaars die we benaderd hebben zijn zowel beginnende kunstenaars als kunstenaars die al een 'naam'' hebben opgebouwd. Galerie Amersfoort onderscheidt zich door een eigen aanpak en benadering van bedrijven en particulieren. Natuurlijk garanderen wij dat onze schilderijen en andere kunstwerken 100% echt zijn door elk kunstwerk dat je bij ons koopt te voorzien van een certificaat van echtheid.

Het aanbod bestaat uit o.a. wandobjecten van Suus Kooijman, geometrische vormen van Ger de Joode, de werking van licht en schaduw van Juane Xue en de duidelijk herkenbare schilderstijl van Philip Westera..

Andere namen die zich al hebben aangesloten: Rob van der Horst, Ans Bakker, Hanna Salonen, Hannah van Zweden, Francisca Kalmijn, John Konijn, Morris Rolland en Margarethe Broers.

Alle kunst in de online galerie is te koop en een deel is bestemd voor uitleen. De prijzen van een kunstwerk variëren tussen de 150,- en 7500,-euro.

www.galerie-amersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie