Studenten HU Amersfoort winnen publieksprijs

Nieuws

AMERSFOORT - Studenten van de opleiding Management in de Zorg van Hogeschool Utrecht in Amersfoort hebben met hun Correct Cart de publieksprijs gewonnen tijdens de iZovator Award-verkiezing. Deze Award wordt elk jaar uitgereikt aan het meest innovatieve idee voor de zorg.

Wie bedenkt het meest innovatieve idee voor de zorg? Met die opdracht gingen tweedejaars voltijd studenten van de opleiding Management in de Zorg begin dit jaar aan de slag. Tijdens de finale van de iZovator Award-verkiezing vorige week viel hun Correct Cart in de prijzen. De Correct Cart is een touchscreen die bevestigd is op winkelwagens in de supermarkt. Het helpt de consument om keuzes te maken voor gezonde producten. Ook biedt de Correct Cart hulp voor consumenten die een dieet hebben ten gevolge van een ziekte of allergie.

Diana Boekman, opleidingsmanager van Management in de Zorg, is trots op de studenten: ,,Na een mooi voordracht waarin zij zelfverzekerd alle vragen beantwoordden zijn ze beloond met de steun van het publiek. Een prachtige prestatie, zeker als je bedenkt dat het studenten nog nooit gelukt is op het podium te geraken bij deze prestigieuze verkiezing.'' De prijs bestaat uit een jaar lang coaching door de Kamer van Koophandel.

De eerste prijs ging naar Vinni. Vinni is een mobiele applicatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om dagelijks hun mening te uiten. Naast de eer ontvangt de winnaar een financiële bijdrage om het winnende idee ten uitvoer te brengen.

iZovator is het regionale kennis- en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de regio Gooi en Vechtstreek. Het doel van iZovator is het bevorderen van innovatie in de zorgeconomie, zodat de zorg goed aansluit bij de behoefte van de burger.

advertentie
advertentie