Hedendaagse versie van wrange komedie

Nieuws

AMERSFOORT - Het Arnhemse gezelschap Keesen&Co brengt een eigentijdse versie van een van de klassiekers van Anton Tsjechov: De Kersentuin.

Met een cast van tien acteurs, die voor de helft bestaat uit jonge, net-afgestudeerde acteurs, laat het gezelschap met humor en zelfspot zien hoe mensen zich gedragen als ze hun dromen en zekerheden moeten opgeven. Het drama in De Kersentuin is van het begin af aan duidelijk: Een rijke familie heeft schulden, hun prachtige landgoed met kersentuin moet worden verkocht. Een moderne zakenman heeft al een plan klaar: hij wil de bomen omhakken en er een park met zomerhuisjes van maken.

Alle tien personages proberen het leven in de hand te nemen. Allemaal hunkeren ze naar liefde. En allemaal blijken ze over een feilloos vermogen te beschikken op het juiste moment de verkeerde beslissing te nemen. De opstandige 'eeuwige student' wordt gespeeld door Rick Paul van Mulligen (o.a. bekend als Harm Jan uit de tv-serie A'dam E.V.A.). Over hem schrijft NRC: 'Zijn rol van gesjeesde student vormt een van de hoogtepunten. Zijn verinnerlijkte tragiek brengt rust.' Meer info: www.keesen-co.nl

Regie: Willibrord Keesen. Spel: Michiel Bijmans, Wim Bouwens, Dic van Duin, Astrid van Eck, Jan van Eijndthoven, Monique Kuijpers, Keja Kwestro, Rick Paul van Mulligen, Lowie van Oers en Ilke Paddenburg.

Theater De Lieve Vrouw Amersfoort

Zaterdag 10 december

Aanvang 20:30 u

Reserveren: 033 - 422 6555 of via lievevrouw.nl

advertentie
advertentie