Burgemeester Bolsius roept raad op tot terughoudendheid

Nieuws

AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius heeft de gemeenteraad opgeroepen terughoudend te zijn in oordelen over individuele medewerkers van de gemeente. Hij doet zijn oproep in een brief aan de fractievoorzitters naar aanleiding van berichten in de media.

In het dinsdag openbaar gemaakte PRC-rapport naar de achtergronden van wat mis is gegaan rond het Eemhuis, dat met een kostenoverschrijding kampt van 10 miljoen euro, krijgt de ambtelijke top er stevig van langs. Daarbij gaat het onder meer om de gemeentesecretaris, de gemeentecontroller, de projectleider Eemhuis en de directeur WSO. De kritiek op hen is dat zij de problemen binnen het project Eemhuis te laat doorspeelden naar de verantwoordelijke wethouder en het college. Daarmee toonden ze volgens de onderzoekers van PRC ,,te weinig politieke sensitiviteit."

Naar media toe deden verschillende raadsleden uitspraken over het functioneren van de betrokken ambtenaren en speelden daarbij op de man.

Bolsius noemt die uitspraken over individuele ambtenaren ,,ongepast en onwenselijk." ,,Als voorzitter van raad en college, dat de rol van werkgever vervult, wil ik mijn zorg met u daarover delen." Hij benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor het personeel bij het college ligt. ,,Het beschermen van de persoonlijke levenssfeer is daarbij een principe dat nooit ter discussie mag staan", aldus Bolsius

Vrijdag aan het einde van de middag cq het begin van de avond zal het college naar verwachting met een officiële reactie komen op het rapport van PRC. Komende dinsdag zal de gemeenteraad het onderzoeksrapport en de reactie van het college bespreken.

advertentie