Fakkeltocht op zaterdag 10 december

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Amnesty International Amersfoort viert op zaterdag 10 december 2011 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en het 50 jarig bestaan van Amnesty International met een fakkeltocht door de binnenstad. Dit jaar is het thema toegespitst op de Arabisch Lente. Amnesty International steunt de mensenrechten in de Arabische wereld.

Vanaf 16.30 uur kan men zich verzamelen bij de Kamperbinnenpoort om mee te lopen. Fakkels worden door Amnesty Amersfoort ter beschikking gesteld. Ook burgemeester Bolsius zal meelopen met deze tocht, die eindigt bij kunsthal KadE, waar koffie, thee en soep beschikbaar zijn. Aansluitend wordt een documentaire over Arabische Lente vertoond waarna er ruimte is voor debat..

Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. Sindsdien is 10 december de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Met deze verklaring is internationaal bevestigd dat mensenrechten universeel geldend zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie