Ambulance met patiënt betrokken bij aanrijding op Kersenbaan

Nieuws

AMERSFOORT - Een ambulance is woensdagmiddag om even voor 15.00 uur op de kruising Kersenbaan met de Utrechtseweg in botsing gekomen met een bestelwagen. De bestelwagen raakte een vluchtheuvel waarna de auto over de kruising vloog en op de kant terecht kwam. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

De ambulance reed met een patiënt onderweg naar het ziekenhuis De Lichtenberg. Gezien de toestand van de patiënt reed de ambulance met zwaailicht en de sirene. Tijdens het oversteken van de Kersenbaan zag de 29-jarige bestuurder van de bestelauto te laat dat de ambulance het rode licht passeerde, waardoor er een aanrijding ontstond. De bestuurder, een inwoner uit Den Bosch, kon op eigen kracht uit zijn auto komen. De man hield alleen wat spierpijn over aan het ongeval en is naar huis gegaan. De patiënt in de ambulance werd door een tweede ambulanceauto overgenomen en naar het ziekenhuis vervoerd.

Het verkeer op de Utrechtseweg en de Kersenbaan stond door het ongeluk lange tijd vast, omdat de kruising voor onderzoek was afgezet. Rond 17.45 uur werden de auto’s weggetakeld door een bergingsbedrijf en werd de kruising weer vrijgegeven voor het verkeer. Pas na zessen werd de doorstroom genormaliseerd.

advertentie