Stap in de wereld van Mama Femke

Nieuws

BINNENSTAD - Licht en ruim, vrolijk en hip dat is Mama Femke de nieuwste kinderwinkel in Amicitia, de koopgoot van Amersfoort. De winkel is de verwezenlijking van de droom van onderneemster Femke van der Wilk. Zelf fervent bezoekster van bijzondere kinderwinkels.

Alle inspiratie die ze tijdens haar bezoekjes opdeed, heeft Van der Wilk gecombineerd met haar eigen ideeën samengebracht in het Mama Femke concept. Een vrolijke winkel vol bijzondere spullen, kleding, speelgoed en leuke ditjes en datjes. Waar je ook nog eens lekkere koffie of thee geserveerd krijgt, waar de kinderen kunnen spelen en waar je net dat vindt wat je ergens anders tevergeefs zocht.

Bijzondere en unieke kinderkleding vormt het hart van Mama Femke. Onder de noemer nieuw, outlet en bijna-nieuw is er voor iedere kind en voor elke stijl genoeg om uit te kiezen. Van der Wilk: ,,Een deel van de collectie is nieuw en helemaal van dit seizoen. Op dit moment heb ik nieuwe spullen van Kidz-art, Rockefella en Mim-pi. De outletkleding, is nieuwe kleding van het vorige seizoen. In de collectie heb ik nu veel Petit Louie en Dutch Bakery. Bijna nieuw, dat is de inbrengcollectie, stuk voor stuk kwalitatief goede merkkleding, eigentijds en ingebracht door moeders die het jammer vinden dat hun kind er uit is gegroeid."

Van alles een beetje en veel unieke stukken, dat is de verbindende factor in Mama Femkes collectie. ,,Je vindt hier geen dertien in een dozijnkleding en met hip bedoelen we niet dat wat de mode dicteert, maar het combineren van kledingstukken tot een eigen stijl. Ik probeer mijn collectie zo divers mogelijk te houden, maar altijd tegen een vriendelijke prijs, het moet wel leuk blijven om je kind te kleden. Ik heb daarom vaak acties, zoals nu met de twee plus een gratis van de nieuwe wintercollectie."

Duurzaamheid is belangrijk voor Mama Femke. ,,Bij de nieuwe en outletkleding is duurzaamheid een pré", vertelt Van der Wilk. ,,Bij die collecties let ik op de gebruikte materialen zoals eco-katoen, dat gaat bij de inbreng natuurlijk niet op. Maar daar geldt het duurzaamheidsprincipe dat je goede kleding niet weg hoeft te gooien, maar best nog een keer kunt gebruiken."

Van der Wilk wil van Mama Femke een echte beleveniswinkel maken. ,,Ik zoek nog een goede kinderkapper voor de woensdag en de zaterdag. Ik zie het helemaal voor me, de ouders struinen door de kledingrekken, terwijl hun spruit geknipt wordt en een broer of zus zich vermaakt in onze speelhoek. Mijn winkel is nog lang niet klaar, er komen steeds nieuwe dingen bij zoals de tafelzeiltassen van ByBique, ook dat is onderdeel van het Mama Femkeconcept, unieke dingen van creatieve mensen."

Mama Femke

Stadsring 160

Amersfoort

06 30043738

www.mamafemke.nl

Open dinsdag t/m zaterdag van 10-17 uur en tijdens koopavond.

advertentie