Gemeente steunt Marathon Amersfoort 2012

Nieuws

AMERSFOORT - De Stichting Marathon Amersfoort kan rekenen op een subsidie van 100.000 euro voor de organisatie van de marathon in 2012. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten.

De Stichting Marathon Amersfoort heeft een subsidieaanvraag ingediend voor de organisatie van een stadsmarathon op 10 juni 2012. Naast de klassieke marathonafstand vinden er lopen plaats met verschillende kortere afstanden. Het evenement wordt voor en door Amersfoorters georganiseerd. In de maanden voorafgaand aan de stadsmarathon worden, in samenwerking met bedrijfsleven en atletiekverenigingen, loopclinics georganiseerd. Dit gebeurt ook op scholen van voortgezet en basisonderwijs. Hiermee voldoet het evenement aan de belangrijkste uitgangspunten van de subsidieregeling Grootschalige Sportevenementen en krijgt daarmee het volledig beschikbare subsidiebedrag toegekend.

De regeling Grootschalige sportevenementen Amersfoort heeft tot doel om grootschalige sportevenementen binnen de gemeentegrenzen mogelijk te maken. Voor de organisatie van een grootschalig sportevenement in 2012 konden organisatoren tot uiterlijk 15 september 2011 een aanvraag indienen. Er zijn twee aanvragen bij de gemeente binnengekomen. De tweede aanvraag is door het college afgewezen omdat deze niet paste binnen de uitgangspunten van de subsidieregeling.

Wethouder Hans Buijtelaar van Sport: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat de stad in 2012 een mooi sportief Amersfoorts evenement tegemoet kan zien, waarbij we veel sporters en toeschouwers vanuit de rest van het land en zelfs daarbuiten mogen ontvangen."

advertentie