Waarschuwing voor oplichter met babbeltruc

Nieuws

AMERSFOORT - De afgelopen weken heeft de politie al zeven aangiften ontvangen van mensen die het slachtoffer werden van een babbeltruc. Waarschijnlijk is het dezelfde dader. De slachtoffers bieden allemaal goederen te koop aan via briefjes in lokale supermarkten en werden vervolgens gebeld door een jongeman met interesse. Hierop wordt bij hen thuis afgesproken en geeft de dader aan de spullen te willen kopen. Als het op betalen aan komt, vertelt hij steeds dezelfde smoes: hij heeft geen gepast geld om het afgesproken bedrag te betalen. De verkopers zoeken vervolgens het wisselgeld bij elkaar en geven dit aan de man. Zodra de man dit in handen heeft, zegt hij opeens dat hij zijn geld nog in de auto heeft liggen. Hij vertrekt snel naar buiten en keert nooit meer terug.

De man is rond 25 jaar en is tussen de 1.70 m en 1.75 m lang. Hij heeft een slank postuur, een smal gezicht, donker/zwart haar, geen gezichtsbeharing en een licht getinte huidskleur. De oplichter spreekt Nederlands zonder accent en maakt een beleefde indruk. De man draagt een donkere baseballpet op zijn hoofd en werd vaak gezien met een zwarte glimmende, een korte jas met aan de voorzijde lichtkleurige knopen en een donkere broek en sportschoenen.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Mocht bij eenzelfde situatie koper lijken op de oplichter en met deze smoes over wisselgeld komt, is het raadzaam om direct 112 te bellen.

advertentie