Oplichter nog actief in Amersfoort

Nieuws

AMERSFOORT - De afgelopen weken heeft de politie al zeven aangiften ontvangen van mensen die het slachtoffer werden van waarschijnlijk dezelfde dader. De aangevers bieden allemaal goederen te koop aan via briefjes in lokale supermarkten. Vervolgens worden zij gebeld door een jongeman met interesse, waarop bij hen thuis wordt afgesproken en het aangeboden artikel wordt bekeken.

De dader geeft aan de de spullen te kopen, maar komt steeds met dezelfde smoes. Hij heeft geen gepast geld om het afgesproken bedrag te betalen. De verkopers zoeken vervolgens het wisselgeld bij elkaar en geven dit aan de man. Zodra de man dit in handen heeft, zegt hij opeens dat hij zijn geld nog in de auto heeft liggen. Hij vertrekt snel naar buiten en keert nooit meer terug.

Signalement

Man, rond 25 jaar, tussen 1.70 m - 1.75 m lang, slank postuur, smal gezicht, donker/zwart haar, geen gezichtsbeharing, licht getinte huidskleur. De oplichter spreekt Nederlands zonder accent en maakt een beleefde indruk. De man draagt een donkere baseballpet op zijn hoofd, wordt vaak gezien met een zwarte glimmende, korte jas met aan de voorzijde lichtkleurige knopen, een donkere broek en sportschoenen.

Op basis van een eerdere politie oproep in de media over deze oplichter, meldden zich diverse gedupeerden. De briefjes die ze verspreiden werden onder andere opgehangen in winkels op de Hellestraat, Euterpeplein en Arnhemseweg.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Mocht bij eenzelfde situatie de kopende partij qua signalement lijken op de oplichter en met deze smoes over wisselgeld komt, is het raadzaam om direct 112 te bellen.

advertentie