Mantelzorgers genieten van verwenactiviteiten

Nieuws

AMERSFOORT - Even de gedachten ergens anders op richten, dat konden mantelzorgers op woensdag 9 november tijdens de Dag van de Mantelzorg. Meer dan 100 mantelzorgers kwamen naar de verwendag bij Resto VanHarte in wijkcentrum Het Klokhuis, georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Ravelijn.

Mantelzorgers zorgen week in, week uit voor iemand in hun directe omgeving. Een partner, kind, vader of moeder, broer of zus, buur, vriend(in) of kennis had hulp nodig en zij aarzelden niet om bij te springen. Zelf vinden ze het vaak vanzelfsprekend wat ze doen. Tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg wordt stilgestaan bij de 1,5 miljoen Nederlanders die zorgen voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste.

In Amersfoort opende Resto VanHarte haar deuren voor mantelzorgers. Zij konden genieten van een warme lunch en een verwenactiviteit naar keuze: een make-up of manicure, een voet/stoelmassage, een culinaire workshop 'cupcakes maken' of een wijnproeverij. Alle verwenactiviteiten werden verzorgd door vrijwilligers.

advertentie