'De Saffraan nummer 1 van Utrecht'

Nieuws

AMERSFOORT - Restaurant De Saffraan in Amersfoort is door restaurantgids SpecialBite gekozen als nummer 1 van de provincie Utrecht. Voor de stad Utrecht werd De Goedheyd nummer 1.

Deze week presenteerde SpecialBite de jaargids 2012 bij luxehotel The Grand in Amsterdam met de 501 meest bijzondere restaurants van Nederland. Voor de derde keer is Ivy onbetwist nummer 1, met Oud Sluis (Sluis) en Le Restaurant (Amsterdam) op de tweede en derde plaats. SpecialBite presenteerde naast de nationale top tien ook de topnoteringen per stad en per provincie.

De restaurantgids bevat de 501 meest bijzondere restaurants van Nederland. Deze zijn geselecteerd door een team van 50 spotters die alle restaurants anoniem bezoeken en alleen die uitkiezen die aan hun strenge eisen voldoen. Hoofdredacteur Petra ter Doest: ,,Onze spotters kijken hierbij verder dan hun bord lang is en letten ook op prijs, concept, locatie, interieur en sfeer.''

SpecialBite is al meer dan tien jaar de 'andere' restaurantgids. Naast de Jaargids verschijnt vier keer per jaar SpecialBite Magazine. Voor de meest actuele restauranttips is er de website en de iPhone App.

De SpecialBite Jaargids 2012 ligt in de winkel en kost € 9,95 euro. zie ook www.specialbite.com/jaargids.

advertentie