Principeakkoord Unilever en vakbonden over Prodentfabriek

Nieuws

AMERSFOORT - Unilever Nederland en de vakbonden zijn deze week een principeakkoord overeengekomen met betrekking tot de voorgenomen sluiting van de Prodentfabriek aan de Brabantsestraat.

Unilever maakte begin oktober bekend de fabriek te sluiten en de productie van Prodent en Zendium te verplaatsen naar de fabriek in Compiègne. Reden hiervoor was volgens Unilever dat de productie van tandpasta in Amersfoort te duur is in vergelijking met de fabriek in Frankrijk. De verhuizing gaat ten koste van 55 banen.

De vakbonden en Unilever zijn overeengekomen dat de betrokken medewerkers niet eerder boventallig zijn dan op 1 augustus 2012. Dat sluit aan bij het voornemen van het bedrijf de fabriek eind juli 2012 definitief te sluiten. Afgesproken is dat voor die tijd al zal worden begonnen met een aantal activiteiten op het gebied van outplacement en scholing.

Ook is afgesproken dat de overtallige medewerkers voorrang hebben bij interne vacatures, dat zij bij vertrek voor de datum van boventalligheid een eenmalige uitkering krijgen toegekend en daar bovenop een vertrekstimuleringspremie.

Het principeakkoord wordt dezer dagen door de vakbonden aan haar leden voorgelegd.

Het besluit de Prodentfabriek te verhuizen, kwam in oktober niet als een verrassing. Het levensmiddelenconcern speelde al langer met verhuisplannen. Bij de 55 medewerkers kwam het besluit wel hard aan. Zij verliezen hun baan in Amersfoort.

Het besluit betekent ook dat een karakteristiek pand, een gemeentelijk monument, de functie verliest waarvoor het was neergezet.

advertentie