Amersfoorts Cultuurfonds van start

Nieuws

BINNENSTAD - Het Amersfoorts Cultuurfonds gaat zaterdag 19 november officieel van start in theater De Lieve Vrouw. Vanaf deze dag is het voor inwoners van de regio Amersfoort mogelijk om te doneren aan het fonds. Burgemeester Bolsius en de voorzitter van het fonds, Gabino Dorigo, onthullen op feestelijke wijze het startbedrag.

Het fonds is door een vijftal verontruste Amersfoorters opgezet als CultuurFonds op Naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht.

Het Amersfoort Cultuurfonds wil culturele en kunstzinnige initiatieven ondersteunen die van Amersfoort een mooie (samen)levende stad maken. Een stad waar je kunt genieten van mooie dingen. In de komende tijd zal gekeken worden waar het fonds de accenten wil leggen, maar zeker is dat cultuureducatie, theater, muziek en misschien ook erfgoed speerpunten zullen worden.

De stichting werft lokaal in Amersfoort en omgeving gelden onder particulieren, bedrijven en vermogensfondsen. In de afgelopen periode zijn eerste donaties gedaan. Geld is bestemd voor culturele activiteiten en initiatieven in de regio Amersfoort die door bezuinigingen in de knel komen.

advertentie