Duurzame campagne op kinderboerderijen

Nieuws

AMERSFOORT - Vrijdag doen Natuurboerderij de Brinkhorst en Stadsboerderij de Vosheuvel mee aan de landelijke campagne 'Alle kinderboerderijen Duurzaam!'. Op meer dan 85 kinderboerderijen in Nederland wordt de aftrap gegeven om de duurzaamheid van deze kinderboerderijen onder de aandacht te brengen.

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur is Natuurboerderij De Brinkhorst geopend. Kinderen kunnen luisteren naar het verhaal van 'Mr Finney en de andere kant van het water' van prinses Laurentien. Of zelf appelmoes maken van de eigen appels van de boerderij. Kinderen kunnen speelgoed maken van spullen uit de natuur of gewoon lekker buiten spelen op het erf. Iedere bezoeker van jong tot oud, kan dan zien en beleven wat er mogelijk is op het gebied van duurzaam bouwen, energie besparen, hergebruik van regenwater, biodiversiteit en gezonde voeding.

Natuurboerderij De Brinkhorst is gevestigd aan de Wageningseberg 43 in Amersfoort. Meer informatie is te vinden op www.natuurboerderijdebrinkhorst.nl.

Vosheuvel

Bij Stadsboerderij de Vosheuvel is op 11 november een informatietafel met informatie over 'Alle kinderboerderijen duurzaam'. Voor jonge en de wat oudere kinderen zijn er passende kleurplaten over duurzaamheid in de educatieve ruimte. En terwijl de kinderen kleuren kunnen de ouders in onze hooiberg genieten van een kopje duurzame Max Havelaar koffie. Ook zijn er duurzame producten in het winkeltje te koop, zoals: een streekproduct van de kippen, bijen of boerderijtuin en speelgoed gemaakt van gerecycled hout. Door leerlingen van twee scholen in de buurt wordt een duurzaamheidsscan van de boerderij gemaakt.

Stadsboerderij De Vosheuvel is gevestigd aan de Heiligenbergerweg 187 in Amersfoort. Meer informatie op www.devosheuvel.nl

advertentie