AVV Keistad - Inter Rijswijk 2 - 3

6 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In een, voor het talrijke publiek, aantrekkelijke wedstrijd werd het in sporthal Midland een ware thriller tussen de nummer 5 en de nummer 4 op de ranglijst: AVV Keistad en Inter Rijswijk. Keistad kwam met 2-0 in sets voor, maar miste in de resterende sets net de ,,big points''. Setstanden: 25-16, 25-23, 23-25, 24-26 en 20-22.

De ploegen wisten vrijwel niets van elkaar voor aanvang van deze wedstrijd, dus was het afwachten waar de sterke en zwakke kanten van de ploegen lagen. Beide ploegen beschikken over een goede aanval, zowel op de buitenkanten als op het midden, alsook een goede verdediging. Keistad kwam eenmaal op achterstand in de eerste set, 8-9, maar wist met goed aanvalsspel van vooral Frank Pastoor de nodige punten te maken en won overtuigend dit eerste bedrijf met 25-16.

De tweede set was een op en neergaande strijd, waarin de bezoekers telkens het voortouw namen door vier keer twee punten uit te lopen, maar die voorsprong werd door een fel spelend Keistad tekens weer teniet gedaan. Er volgde een vreemd scoreverloop: van 11-13 naar 13-13, van 13-15 naar 15-15, van 15-17 naar 17-17. Bij 17-20 toonde de thuisploeg veerkracht en legde er nog een schepje bovenop, kwam voor met 21-20 en maakte ook deze set uit: 25-23.

Inter Rijswijk toonde in de verdere sets ook over veerkracht te beschikken en met een andere spelverdeler in het team wist het midden nu regelmatig te scoren, ook al had het Amersfoortse blok vier keer een directe score (Demian Hoogland) toch wisten de bezoekers in hun spel te komen en na een gelijkopgaande strijd werd deze set met 23-25 in Rijswijks voordeel beslist.

Marwin Hogeterp had de plaats van zijn broer Pascal ingenomen en ook in het vierde bedrijf werd het weer een dubbeltje op zijn kant. Even dacht Inter Rijswijk een veilige marge te hebben opgebouwd, 12-15, maar bij 17-17 was het al snel weer gelijk. Emiel van Vulpen scoorde op het midden vier prachtige ballen en op een 24-23 stand kwam Keistad op set- en matchpoint, maar een goed blok van Rijswijk voorkwam een 3-1 eindstand. Met 24-26 wisten de bezoekers er 2-2 van te maken. Een beslissende vijfde set volgde en ook deze werd zeer, zeer spannend en lange tijd kon het alle kanten op. Tussenstanden van 2-4 en 4-6 deerden Keistad niet en na 10-9 en 13-13 kon de lange finale beginnen. Zowel Keistad als Inter Rijswijk kregen meerdere setpoints, maar pas bij 20-22 was de strijd beslist. Wat zuur voor de thuisploeg, maar het publiek was de grote winnaar bij deze boeiende wedstrijd.